Lokal SEO – Hvad og hvorfor er det vigtigt ?

Der bliver lagt større og mere vægt på lokale søgninger fra googles side og derfor er det vigtigt at man er godt med her, især hvis man har en lokal virksomhed, der henvender sig til kunder i lokal området.

Vi skal sørge for at udgangspunktet er godt!

Local 3 pack giver meget lokal trafik

Som du kan se her til højre, kommer der ved lokale søgnigner et resultat op, hvor der i toppen vises forskellige profile fra Google Business Profile og for at man kommer til at ligge der skal man have en Goggle my busines side oprettet.

Derfor er det altid en af de ting jeg starter med at lave, hvis det ikke allerede er lavet.

46 % af Googles søgninger omhandler lokale informationer, det har derfor en stor betydning for de lokale virksomheder der ønsker at fange de lokale kunder, at de har styr på det lokale SEO-arbejde.

Arbejdet med lokal SEO skaber nemlig synlighed i Googles søgeresultater, hver gang der er en søgning på netop det din virksomhed udbyder i lokalområdet, har din virksomhed muligheden for at blive set af den mulige kunde.

Har jeres virksomhed endnu ikke kastet sig ud i arbejdet med lokal SEO, er der en meget væsentlig risiko for at gå glip af potentielle kunder, da de ikke vil finde jer i Googles søgeresultat liste.

Vil I have hjælp til jeres lokale SEO - Kan I her ser vores løsninger

Lille

Til 1 eller 2 ansatte
Fra kr 2400 /mdr
 • Løbende optimering
 • Linkbuilding
 • Tracking af mål
 • GBP optimering

Mellem

2 til 5 ansatte
Fra kr 3900 /mdr
 • Løbende optimering
 • Linkbuilding
 • Tracking af mål
 • GBP optimering

Stor

over 6 ansatte
Fra kr 6900 /mdr
 • Løbende optimering
 • Linkbuilding
 • Tracking af mål
 • GBP optimering

Vil du have en gratis SEO analyse ? >>

Guide til at arbejde med lokal seo

Kort fortalt omhandler arbejdet med lokal SEO en forbedring af virksomhedens synlighed i Googles søgeresultat liste, især i de resultatlister der omhandler de lokale søgninger, med lokal SEO vil du kunne øge den organiske trafik foretaget i dit lokalområde, til din hjemmeside betydeligt.

Lokal SEO indebærer blandt andet arbejdet med søgeanalyser på lokale søgeord, lave lokalt indhold til din hjemmeside, sider på sociale medier med lokalt indhold, arbejde med en mere lokal linkprofil og skabe citater der indeholder lokale ord.

Hvis du arbejder med disse emner, vil din virksomhed nemmere blive præsenteret for en bredere skare af mulige kunder, hver gang der er søgninger der kunne være relevante for din virksomhed.

Google Business Profile

Først og fremmest er det vigtigt at din Google Business Profile er opdateret, så alle de væsentlige oplysninger om din virksomheds beliggenhed og kontaktoplysninger, er let tilgængelig for de lokale kunder.

Opretter du en Google Business Profile, opfylder du nemt og enkelt Googles behov for at kunne vise deres brugere resultater som Google selv, er helt sikker på at de kan stå inde for.

Når din Google Business Profile er oprettet vil det øge din virksomheds synlighed, hvis du får din virksomheds kunder til at anmelde og stille spørgsmål til virksomheden, på Google Business Profile.

Her er det selvfølgelig også vigtigt at du tager dig tid til at besvare både anmeldelser og spørgsmål, så andre der søger, kan se din virksomheds seriøsitet og imødekommenhed, derfor må du endelig heller ikke se Google Business Profile som SEO-arbejde alene.

 

Sociale medier

Opret sider til din virksomhed på de sociale medier, husk at skrive din virksomheds adresse på siderne, og del indhold der er væsentligt for din virksomhed og gerne også den lokale forbindelse.

Det er også en oplagt mulighed at linke mellem dine delinger på de sociale medier og Google Business Profile, ligesom det heller aldrig skader at dele din Google Business Profile side.

NAP

En anden vigtig ting i forhold til SEO er NAP (Name-Adress-Phonenumber) det vil sige at din virksomheds navn adresse og telefonnummer er let at finde for mulige kunder, samtidig med at det også fremstår sammenhængende.

Det gør du ved at lave det som en HTML tekst på din hjemmeside, så kan Google nemt Crawle det.

Mange tilføjer deres NAP ved hjælp af et billede, men Googles søgemaskiner læser ikke billeder og derfor vil du gå glip af væsentlige søgninger hvis ikke din NAP er tilgængelig i tekst, oftest vil en god placering være på din sides sidefod eller sidehoved.

 

Sæt din virksomhed på kortet

Et godt Boost til din virksomheds Lokal SEO, er en tilmelding til de sider der udover telefonnummer og webadresse også deler virksomhedens geografiske placering, denne del kan du også se som en lettilgængelig form for mini-linkbuilding.

Siderne vi her tænker på er sider som krak, de gule sider, Trustpilot, Eniro, Yelp og Tripadvisor, nogle af siderne er gratis, mens andre kræver penge for at vise dine oplysninger.

Det er vigtigt at du hvert sted deler alle din virksomheds NAP oplysninger sammen med din webadresse, husk endelig at stave alt helt rigtigt alle steder ellers vil det forvirre Google og dermed kan du risikere ikke at komme med i søgeresultaterne, da Google ikke ved hvilke versioner der er korrekt.

 

Vedligehold din Lokale SEO

Når først du har lavet alt det fundamentale arbejde til din lokal SEO, er det nu blevet tid til at fortsætte med vedligeholdelsesarbejdet af det du har skabt.

Lokal SEO er ligesom alt SEO-arbejde en løbende proces, hvor det er vigtigt hele tiden at arbejde lidt for at opretholde din placering, i Googles søgeresultat liste.

Det er en god ide´ at lave din egen lokale SEO-arbejdsplan, du kan tage udgangspunkt i nedenstående.

Google Business Profile

Hold øje med hvordan din GBP vises i SERP, er alle oplysninger helt korrekte? Er der nye anmeldelser af din virksomhed der skal besvares, eller er der kommet nye spørgsmål?

Google Search Console

Brug Google Search Console til at overvåge din hjemmeside, så du altid kan se om der er behov for at ændre noget eller foretage en mindre justering, så den fortsat kan blive indekseret af Google.

Sammenlign og bliv inspireret

Hvordan er din side i forhold til dine konkurrenters, ligger de over dig i Googles søgeresultat liste? Hvad kan du gøre for at nå længere op end de er?  Har de nyt indhold der også er væsentligt for dig? Er der noget på din side der kan forbedres?

Gennemse din Linkprofil

Er det muligt at få flere backlinks, har du gjort nok brug af udgående links? Og hvordan ser det ud med dine interne links?

Måske er der kommet nye lokale tiltag, der kan bruges til nye relevante links til din linkprofil?

 

Dit lokale Content

Selvom det kan være fristende at skrive løs om de lokale begivenheder som markedsdage, tivoli kommer til byen, koncertlister mm. skal du huske at være fokuseret på den målgruppe du ønsker at tiltrække, selvom en kalender over lokale begivenheder altid vil være et plus.

Overordnede nyheder fra dit lokalsamfund vil måske tiltrække en stor gruppe af læsere, men hvis ikke det er de læsere der vil finde dine produkter interessante, er der ikke meget vundet ved det.

Derfor fokuser på nyheder i lokalmiljøet der også indeholder din branche, er du f.eks. en del af byens markedsdage vil det være fint at skrive om, og kan tiltrække de helt rette personer, det er også en god ide´ at tænke på hvad der har værdi for netop din målgruppe.

Opbyg et forhold til dit lokalsamfund

Når du deltager i dit lokalsamfund, vil det give dig en masse muligheder for at blive nævnt forskellige steder online.

Jo mere aktiv du er i det lokale samfund du er, jo mere vil du blive set, både i forhold til den verden der ikke er online, men også ofte i forhold til omtale på nettet, f.eks. gennem lokalaviser, lokalforeninger mm.

Du kan lave ting som sponsorere begivenheder, lave konkurrencer – gerne nogle der skal udspille sig i lokalmiljøet, lade noget af dagens overskud i virksomheden gå til et godt formål, tage mod skolepraktikanter der gerne vil lære om dit fagområde, lade dig interviewe i de lokale medier om ting der omhandler eller berører din virksomhed.

 Google Business Profile

Citations >> Hvad er det ?

Når man arbejde med bedre placeringe for sine lokale placeringer, er “citations” en del af det arbejder der laves, for at styrke placeringen og det går ganske kort ud på at man skal skabe en masse henvisninger til jeres side, hvor man skriver virksomhedens navn, adresse, cvr o.s.v videre op på forskellige sider – Et sted kan fx være krak – Her kan du se vores på krak.

OPDATERET Google Business Profile
Det er vigtig at holde sin profil opdateret og sørge for at alt stemmer overens

DET BLIVER VIGTIGERE
Det er vigtigt at have gode placeringer lokalt og det bliver ikke mindre vigtigt i fremtiden.

Lokale placeringer på mobilen

Gode placeringer kan tage tid og det er vigtigt at man bevarer sit fokus på det gode indhold. Jeg holder dialogen igang så du er orienteret om arbejdet med at øge jeres relevante trafik og monitorer de søgeord, som der arbejdes med.

Anmeldelser

Dette er også en vigtig faktor og der må gerne være mange af dem – Dette er også noget der er med til at få flere klik til sitet, især hvis de andre ikke har nogle anmeldelser. Man kan lave flere tiltag der fremmer antallet af anmeldelser på sine profiler – fx kan man sende en mail til en kunde et stykke tid efter man har være i kontakt og høre om de vil anmelde en eller man kan lave en anden strategi for at få flere anmeldelser – Dette gælder ikke kun på jeres business profil, men kan også anvende på facebook, Trustpilot o.s.v.

Billeder på jeres profil

Det er en god idé med en masse billeder på jeres profil, man kan have billeder indefra, udefra, af medarbejder og jeres lokaler – Man kan også får lavet 360 graders bileder, så man kan “bevæge” sig igennem jeres butik eller kontor. Vi anbefaler altid at få godt med billeder ind på siden.

Herunder kan de se de forskellige billedescener som man kan bruge i jeres profil

Lille

Til 1 eller 2 ansatte
Fra kr 2400 /mdr
 • Løbende optimering
 • Linkbuilding
 • Tracking af mål
 • GBP optimering

Mellem

2 til 5 ansatte
Fra kr 3900 /mdr
 • Løbende optimering
 • Linkbuilding
 • Tracking af mål
 • GBP optimering

Stor

over 6 ansatte
Fra kr 6900 /mdr
 • Løbende optimering
 • Linkbuilding
 • Tracking af mål
 • GBP optimering

Skal vi arbejde sammen ?

Kontakt mig - og vi kigger sammen på dit projekt

Book 15 Min til gennemgang af dit site

Book en gennemgang af dit website